Estem a les portes de l’inici de les vacances d’estiu, un merescut descans després d’un dels períodes socioeconòmics més complexos viscuts en les últimes dècades a Espanya.

Gran part dels estudis especialitzats preveuen que els mesos estivals post-COVID19 generaran una mobilitat eminentment local. Es tracta d’un turisme que es desplaçarà en vehicle privat fins a la destinació de vacances.

Davant d’aquesta conjuntura, instal·lacions com hotels, cases rurals i càmpings tenen la gran oportunitat d’oferir als seus clients un valor afegit a la seva cartera de serveis. La recàrrega de vehicles elèctrics.

Efectivament. La nova normalitat que estem vivint a Espanya implica que les famílies siguin més selectives pel que fa a la destinació escollida per gaudir de les seves vacances. A més del factor preu els clients prioritzen altres variables. La facilitat i la comoditat referent a la mobilitat és un d’ells.

Per aquesta raó és important que el sector turístic en general i l’hoteler en particular es plantegi seriosament la possibilitat d’instal·lar punts de recàrrega de vehicles elèctrics. A més d’atreure a un perfil de client concret amb poder adquisitiu i augmentar el seu volum de negoci, potencia la seva Responsabilitat Social Corporativa (RSC) atès que està contribuint a potenciar la mobilitat sostenible i la conservació del medi ambient.

Tinguem en compte que el Pla MOVES 2020 recentment aprovat pel Govern estableix l’objectiu de tenir instal·lats 50.000 punts de recàrrega a Espanya abans de l’any 2023. A més, fixa l’horitzó d’una producció anual d’entre 700.000 i 800.000 vehicles electrificats en 2030.

Aquesta política energètica està en consonància amb l’Associació de Constructors Europeus d’Automòbils (ACEA) i la patronal europea de la indústria elèctrica Euroelectric. Les dues entitats han assegurat que seran necessaris uns 2,8 milions de punts de recàrrega públics a la Unió Europea (UE) per al 2030 a causa del desplegament del vehicle elèctric, el que significa multiplicar per 15 els existents en l’actualitat.

Selba Solutions disposa d’una àmplia gamma de punts de recàrrega de vehicles elèctrics que pot satisfer qualsevol necessitat en matèria de mobilitat sostenible en instal·lacions com hotels, cases rurals, càmpings i altres destinacions de vacances.

Estan especialment indicats els models SL2000 i SL1000.

L’avantatge competitiva oferta per aquests dispositius és concloent. Poden comunicar-se amb un programari de gestió de punts de recàrrega per poder planificar la gestió. Per exemple, extreure estadístiques i tramitar directament el cobrament, a més, de qüestions importants relatives al manteniment de la instal·lació.

És cert que una pràctica habitual dels hotels espanyols consisteix a oferir les recàrregues gratuïtes als seus clients. Tanmateix, això no ha de ser una limitació per a disposar d’uns sistemes totalment equipats per a un futur fer directament el cobrament. Siguem conscients que a mitjà termini és previsible que tant la infraestructura de punts de recàrrega com la venda de vehicles elèctrics creixi a Espanya.

Vegem amb més detalls les prestacions tècniques de tots dos equips:

SL1000


 • Mode de càrrega: Mode 3
 • Protecció diferencial (per presa):
  • RCD Tipus A (30mA)
  • RCD Tipus A autorearmable (30mA) (opcional)
  • RCD Tipus B (30mA) (opcional)
 • Protecció magneto tèrmica (per presa): MCB Corba C
 • Mesura de potència i energia (per presa): Comptador MID
 • Lector RFID: ISO14443A / Mifare – 13.56 MHz
 • Indicació de l’estat: LEDS 360º
 • Comunicacions: RS-485, Ethernet, Modem (opcional)
 • Protocol: OCPP / Modbus TCP / IP (opcional)
 • Balanç de potència entre preses
 • Possibilitat de connexió Master-Slave amb balanç de potència entre equips.
 • Grau de protecció anti vandàlica: IK10
 • Grau de protecció ambiental: IP54

La sèrie SL1000 està formada per un conjunt de punts de recàrrega amb un disseny atractiu, pràctic i robust i disponible tant en versió paret com a columna.

Concebuts per formar part del mobiliari urbà, compten amb el grau de protecció antivandàlic i d’intempèrie necessaris per conviure en aquests entorns. Aquests equips compten també amb un sistema de retenció i bloqueig de cable per evitar la sostracció d’aquest per part de tercers.

Aquesta sèrie permet la recàrrega simultània de dos vehicles al mode 3 sempre respectant les directrius de la normativa internacional IEC 61851. Aquests punts de recàrrega inclouen totes les proteccions necessàries per garantir la seguretat a l’interior de el cos d’acer inoxidable.

Els equips de la sèrie SL1000 disposen a la part superior d’una corona de LEDS 360º que en funció de l’estat, permet identificar d’una manera ràpida i a distància, si l’equip està lliure, en procés de recàrrega o fora de servei.

El funcionament és molt senzill, a través d’un Smartphone, una targeta RFI D o un codi QR, es pot realitzar el procés de recàrrega.

SL2000


La sèrie SL2000 està formada per un conjunt de punts de recàrrega amb un disseny compacte pensat principalment per a pàrquings de grans superfícies, hotels, comunitats de veïns, flotes de vehicles, etc.

Aquesta sèrie permet la recàrrega d’un vehicle en mode 3 respectant les directrius de la normativa internacional IEC 61851. Per tal de garantir la seguretat, aquests punts incorporen totes les proteccions elèctriques necessàries. Aquestes proteccions es situen a l’interior del cos d’ABS, fet que simplifica la seva instal·lació.

Els punts de recàrrega SL2000 estan disponibles en versió monofàsica i trifàsica, amb una intensitat de fins a 32A amb una potència màxima de 22kW. Cada equip disposa d’un endoll tipus 2 segons la normativa IEC 62.196-2, disponible a base o en cable segons model.

També disposen d’un sistema de retenció de cable per evitar la sostracció d’aquest per part de tercers.

 • Protecció diferencial: Diferencial Classe A 30mA per endoll
 • Protecció magneto tèrmica: Interruptor Magneto tèrmic Corba C per endoll
 • Mesura de potència i energia: Comptador MID per endoll
 • Lector RFID: ISO 14443A / Mifare – 13.56 MHz
 • Indicació de l’estat: LED RGB
 • Comunicacions: RS-485, Ethernet – 3G (opcional) – Protocol OCPP
 • Tipus de fixació: A la paret i a terra (amb un pedestal)
 • Possibilitat de connexió Master-Slave amb balanç de potència entre equips.
 • Grau de protecció antivandàlica: IK10 (Display IK08)
 • Grau de protecció ambiental: IP54

Altres models de punts de recàrrega de vehicles elèctrics oferts per Selba a mercat espanyol potencialment instal·lables en hotels i altres destinacions turístiques són SL3000 i SL4000.